+
Bild: NCC
 • Nytt äldreboende i Västerås

  PUBLICERAD 2019-07-10 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-10 16:14

  NCC har fått uppdraget att uppföra ett äldreboende vid Öster Mälastrand i Västerås. Projektet sker tillsammans med Västerås Stad. Ordervärdet uppgår till 260 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Äldreboendet består av 90 lägenheter och gemensamma ytor. På entréplan byggs bland annat ett café och tillagningskök. Det översta planet får en takterrass, orangeri, relaxytor, bastu och fläktrum. Huset får totalt sju våningsplan.

  –Det är stort fokus på teknik i det här projektet. Till exempel får samtliga boenderum höj- och sänkbara toalettstolar och handfat och vi kommer även bygga in fallskyddsdetektering. Det kommer även bidra till att personalen får en bra arbetsmiljö, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden, i ett pressmeddelande.

  Uppdraget genomförs som totalentreprenad i partnering. Boendet väntas vara färdigställt till våren 2021.

  – Vi har precis färdigställt Nya Lögarängsbadet och även byggt fyra förskolor tillsammans med Västerås Stad. Vi är mycket glada över att samarbetet växer med ett äldreboende och att NCC får fortsatt förtroende att utveckla Västerås, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden i ett pressmeddelande.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived