+
Bild: Riksbanken
 • Köper samhällsfastigheter för 1,1 miljarder

  PUBLICERAD 2019-07-01 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-07-01 11:10

  Offentliga Hus, som ägs till hälften av Fastator, förvärvar samhällsfastigheter för 1,1 miljarder.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Totalt rör det sig om sex fastigheter i ett antal separata transaktioner. Fastigheterna ligger i Mälardalen, Dalarna och Småland.

  – Det är glädjande att kunna presentera ytterligare ett antal mycket intressanta förvärv. Offentliga Hus fortsätter på sin tillväxtresa, samtidigt som bolaget stärker sin position som partner till samhällssektorn, kommenterar Lars Holm, VD på Offentliga Hus.

  Fastigheterna omfattar totalt 61 000 kvadratmeter. Framför allt är det kommuner eller regioner som är hyresgäster. Hyresintäkterna uppgår till cirka 74 miljoner kronor årligen.

  Samtidigt köper Fastator själva fastigheter i Stor-Stockholm för 200 miljoner kronor. De utgörs av en kombination av kassaflödes- och utvecklingsfastigheter.

  Merparten av förvärven avses tillträdas under det fjärde kvartalet 2019. Förvärven avses finansieras med eget kapital och banklån.

  – Det är glädjande att kunna presentera ytterligare ett antal mycket intressanta förvärv. Offentliga Hus fortsätter på sin tillväxtresa, samtidigt som bolaget stärker sin position som partner till samhällssektorn, kommenterar Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Jan Walther 2019-11-09

   Hej ! Vem ar säljare av dessa fastigheter till Offentliga Hus pa 1,1miljarder och Fastator.for 200 miljoner. Vilka fastigheter ingår i försäljningen?
   Mvh Jan Walther

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived