+
Christian Hermelin. Foto: Fabege. Christian Hermelin. Foto: Fabege.
 • Köper mark i Flemingsberg för 60 miljoner

  PUBLICERAD 2019-07-04 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-07-04 13:17

  Fabege har köpt en obebygd utvecklingsfastighet från Skanska i Flemingsberg. Tomten är en del av fastigheten Generatorn 2 och kommer enligt ett pressmeddelande från Fabege att utvecklas för kommersiellt ändamål.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Köpeskillingen uppgår till 60 miljoner kronor och tillträde sker efter att detaljplan och fastighetsreglering vunnit laga kraft.

  – Vi är glada att vi fått möjlighet att förvärva marken från Skanska.Genom förvärvet får vi en möjlighet att snabbare komma igång med utvecklingen av Flemingsberg vilket är mycket glädjande. Vi ser också fram emot ett fortsatt gott samarbete med Huddinge kommun och med våra grannar i området säger Christian Hermelin, vd för Fabege, i en kommentar.

  Förvärvet är en del i Fabeges satsning på en ny stadsdel i Flemingsberg, Stockholm South Business District, där man planerar för ett internationellt affärsdistrikt med cirka 50 000 arbetsplatser. Tidigare har man köpt fastigheter för 750 miljoner kronor i området.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived