+
Den framtida anläggningen. Illustration: Witron
 • Jättelager byggs i Bålsta

  PUBLICERAD 2019-07-15 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-07-15 12:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  Logicenters och Dagab har tecknat avtal om det som blir en av Europas största logistikanläggningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Avsiktsförklaringen tecknade i mars och nu har parterna signerat själva avtalet om utveckling och uthyrning av en ny jätteanläggning i Bålsta.

  – Vi är mycket glada över att nu vara ett steg närmare starten av byggnationen av vårt högautomatiserade logistikcenter, säger Nicholas Pettersson, vd för Dagab, i ett pressmeddelande.

  Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters, beskriver det här som ett “otroligt utvecklingprojekt” i pressmeddelandet.

  – Vi är stolta över att få utveckla fastigheten åt Dagab som kommer att utöka sin verksamhet, säger han.

  Logistikanläggningen blir med sina drygt 100 000 kvadratmeter en av Europas största och mest moderna för distribution av livsmedel till såväl butik som e-handel. Fastigheten blir miljöcertifierad och 30 meter hög och får moderna specifikationer så som högautomatisering, flera temperaturzoner och solceller på taket. 

  – Lösningen hjälper oss att följa utvecklingen inom dagligvaruhandeln. Vi kommer att kunna lagerhålla ett ökat sortiment, leverera snabbare och mer hållbart, säger Pettersson.

  Fastigheten byggs på Håbo Lundby 2:8 strax utanför Bålsta, nordväst om Stockholm och hela anläggningen ska vara i drift 2023.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived