+
Bild: Riksbanken
 • Hemfosa köper kontorsportfölj i Finland

  PUBLICERAD 2019-07-02 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-02 10:28

  Hemfosa förvärvar en kontorsportfölj i Esbo och Helsingfors. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 465 miljoner kronor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Portföljen omfattar totalt fem fastigheter, varav fyra fastigheter är belägna i Esbo och en i Helsingfors. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till totalt cirka 21 000 kvadratmeter.

  Uthyrningsgraden ligger på 85 procent med Esbo stad och Helsingfors stad som tillsammans står för 82 procent. De årliga hyresintäkterna landar på 4,5 miljoner euro, motsvarande runt 47,5 miljoner kronor.

  – Med ytterligare en affär i Helsingforsområdet stärker vi Hemfosas ställning som samhällfastighetsägare i Finland, helt i linje med vår satsning på den finska marknaden. Fastigheterna har dessutom utvecklingspotential med möjligheter till ökad uthyrning och framtida projekt, säger Anna Alsborger, Transaktionschef på Hemfosa, i pressmeddelandet.

  Fastigheterna tillträddes den 1 juli.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived