+
Yves Chanterau intervjuades av Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén som är på plats i Almedalen. Foto: Anders Carlén
 • “Hållbarhet tas på större allvar i år”

  PUBLICERAD 2019-07-03 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-07-03 17:10

  Hållbarhet och klimatförändringar är de största ämnena på årets Almedalsvecka. Det säger arkitekten Yves Chanterau i vår enkät från mötesdagarna i Visby.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hej Yves Chantereau, arkitekt och partner på Equator Stockholm. Vad har varit bäst hittills under Almedalsveckan?
  – Jag råkade ramla in på ett seminarium igår där artisten och poeten Emil Jensen, experten och tidigare språkröret Åsa Romson samt författaren och samhällsdebattören Anders Wijkman samtalade på temat skam i klimatförändring. Det var väldigt bra och väldigt typsikt för hur det det fungerar här i Almedalen: man bara råkar trilla in i spännande samtal och seminarium.

  Vilka är de stora samtalsämnena?
  – Hållbarhet, klimatförändring och social hållbarhet. Frågorna har varit uppe på agendan tidigare, men i år ser vi ett större allvar och en ökad förståelse kring frågan.

  Var hittar man dig i dag onsdag?
  – På Business Arena, vår vd Annica Carlsson ska vara med i ett seminarium om hur liv och attraktivitet skapas i staden, vilket i sig också hänger ihop med hållbarhet.

  Anders Carlén

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived