+
Stadsbyggnadsnämnden i Malmö med Sofia Hedén (S) i spetsen stoppar planerna för Fältmätaren 1. Foto: Malmö stad
 • Förtätningsprojekt i Malmö stoppas efter protester

  PUBLICERAD 2019-07-01 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-07-01 13:42

  Planerna på 90 nya bostäder vid Bunkeflostrand i Malmö stoppas efter ett beslut i stadsbyggnadsnämnden. “Vi har lyssnat in de boende”, säger Sofia Hedén (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Malmö.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är ett planarbete som påbörjades i maj 2016 på fastigheten Fältmätaren 1 i Bunkeflostrand i Malmö som nu avbryts. Planerna, ett förtätningsprojekt med 90 bostäder i flerbostadshus, har väckt protester bland Malmöbor och flera av partierna i Malmö stad.

  – Avgörande skälet är att vi i samarbete med Liberalerna lyssnat in de boende och kommit fram till att en förtätning just här inte är önskvärt, säger Sofia Hedén till Fastighetsnytt.

  Området där förtätningen var tänkt att ske. Illustration: Malmö stad

  Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande, är glad att planerna nu stoppas i papperskorgen.

  – Under hela processen med detaljplanen har vi uppfattat att de boende i området haft många och väl underbyggda motsättningar mot planen. Därför lovade vi inför valet att rädda Hagaparken. Det gläder mig att vi med dagens beslut har gjort just det, och att parken kan fortsätta tillföra kvalitéer till de boende i området, kommenterar han beslutet i ett pressmeddelande.

  Planeringen av hela 1500 nya bostäder länga andra delar av Bunkeflostrand, samt en ny centrumbildning vid Gottorps allé, löper vidare.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived