+
Den nya polisstationen i Umeå. Bild: Diös
 • Diös utvecklar polisstation i Umeå

  PUBLICERAD 2019-07-05 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-05 14:17

  Diös har tecknat avtal med Polismyndigheten avseende utvecklingen av en ny polisstation i Umeå. Inflyttning beräknas ske under hösten 2022.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Projektet omfattar en nybyggnation som länkas till den befintliga fastigheten på Signalvägen i centrala Umeå. Den totala ytan uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter.

  Planen är att utveckla “en av landets modernaste polisstationer med unik arkitektur” skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande. I samband med nybygget väntas Polismyndigheten i Umeå utöka antalet medarbetare.

  –  Det känns riktigt bra att kunna erbjuda Polisen helt nya moderna lokaler. Umeå är en av Sveriges snabbast växande städer och den satsning vi nu gör med den nya polisstationen ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få påbörja utvecklingen av den nya fastigheten, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå, i pressmeddelandet.

  Ajda Dzambic

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived