• Dags att tycka till om Gasverket Östra

  PUBLICERAD 2019-07-11 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-07-11 12:57

  En detaljplan för östra delen av gasverksområdet i Hjorthagen är nu ute på samråd och synpunkter tas emot fram till den 3 september, uppger exploateringskontoret i Stockholms stad.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Förslaget för att utveckla Gasverket Östra med cirka 300 bostäder, centrum och service presenterades för en månad sedan. 

  – Det händer mycket i Norra Djurgårdsstaden. Nu har vi gått ut på samråd om den sista delen som planeras, säger Martin Ottosson, kommunikationsstrateg på exploateringskontoret i Stockholm, till Fastighetsnytt.

  Planområdet består av åtta befintliga byggnader och spaltgasverket. Ottosson förklarar att staden vill bevara byggnadernas speciella karaktär då hela området uppges ha ett kulturhistoriskt värde.

  – Byggnaderna bevaras, men görs om så att kontor, centrum och bostäder ryms inuti. Även torg och park planeras i området. 

  Ett samrådsmöte i form av öppet hus äger rum den 22 augusti i Gasverksområdet.

  Vision för Gasverket

  • Staden vill förvandla gasverksområdet ”från en stängd industri till en öppen stad” genom att skapa bostäder, service, omsorg, skola och mötesplatser för alla som bor, arbetar eller besöker stadsdelen.
  • Förslaget till detaljplanen ska enligt staden “säkerställa ett skydd och långsiktigt bevarande av Gasverksområdet”.
  • Detaljplanen syftar också till att främja en markanvändning som säkerställer en långsiktig fortlevnad av hela Gasverksområdet i enlighet med den övergripande visionen.
  • Östra Gasverket väntas stå helt klart år 2025.

  Källa: Stockholms stad

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived