+
Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén rapporterar från Almedalen. Foto: Anders Carlén
 • Carlén: Bostadsfrågan het i Almedalen

  PUBLICERAD 2019-07-01 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-07-01 16:32

  Bostadsbyggandet, digitaliseringen och hållbarhet är tre återkommande teman i Almedalen i år. Alla stora aktörer inom fastighet och bygg är på plats, rapporterar Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén.
  Textstorlek

  Dela med andra

  Solen skiner över Gotland och besökarna vid Almedalen 2019. Efter förra årets rekordnotering med 4 331 evenemang är det i år en något lägre siffra som presenteras, men antalet besökare är fortsatt högt.

  Bland de stora samtalsämnena hittar vi bostadsbyggandet, digitaliseringen och hållbarhet och alla stora aktörer inom fastighet och bygg är här med representanter.

  Per Bolund först ut
  Gårdagen inleddes med tal av Miljöpartiets nytillträdda språkrör Per Bolund – som även kan titulera sig finansmarknads- och bostadsminister – och som valde att fokusera på miljö, klimat och hyra. Bland annat berättade han att vi bär våra plagg endast tio gånger innan vi gör oss av med dem, samt att våra klädinköp, mätt i kilo, uppgår till 14 kilo varje år. När det kommer till hyra var det dock inte fokus på bostäder, utan även i det fallet kläder: ”Varför är det självklart att hyra skidutrustning, men inte skidkläder?”

  Ikväll är det dags för moderaternas partiledare Ulf Kristersson att ta över scenen, men han har redan nu blivit intervjuad av bland annat SVT och P1 med anledning av de tre skjutningarna som skedde i Stockholm, något som han eventuellt kommer att utveckla under kvällens tal.

  Anders Carlén

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived