+
Bild: Atrium Ljungberg
 • Atrium Ljungberg miljardsäljer i Kista

  PUBLICERAD 2019-07-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-12 17:02

  Atrium Ljungberg säljer fastigheterna Kolding 1 och Kolding 2 i Ärvinge, Kista till HSB Stockholm. Fastigheterna består av 29 byggnader med totalt 417 hyreslägenheter. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 1,1 miljarder kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Våra hyresbostäder är fullt utvecklade och skiljer sig från vår övriga verksamhet i Kista. Intresset att förvärva bostäderna har varit stort och vi har gjort en riktigt bra affär vilket i sin tur ger oss möjlighet att återinvestera kapitalet på delmarknader där vår stadsutvecklingsstrategi ger större utväxling, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, i ett pressmeddelande.

  Beståndet inhyser även 14 kommersiella lokaler och 248 garage- och p-platser. Fastigheterna omfattar totalt 37 494 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

  – Förvärvet matchar på alla sätt de långsiktiga mål som vi har fastställt för vår hyresrättsförvaltning. Fastigheterna har ett attraktivt läge nära kommunikationer, grönområden och all tänkbar service och blir ett utmärkt tillskott av lägenheter till våra bosparare, kommenterar Anders Joachimsson, affärsområdeschef Fastigheter på HSB Stockholm i ett pressmeddelande.

  Tillträde sker den 30 september.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived