+
Magnus Kenning, Head of Transactions på Aberdeen Standard Investment i Sverige. Foto: Aberdeen Standard Investment.
 • Aberdeen Standard om miljardaffären

  PUBLICERAD 2019-07-02 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-07-02 16:37

  Aberdeen Standard Investment har förvärvat tre bostadsfastigheter i Stockholmområdet för 1,2 miljarder kronor från JM. “En av de bästa portföljer jag sett på länge,” säger Magnus Kenning till Fastighetsnytt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det rör sig om två färdigställda hyresrättsfastigheter i Lidingö respektive Täby samt en projektfastighet i Sundbyberg som byggstartats under förra kvartalet och som väntas stå klar 2022. Tillträde till de två fastigheterna i Lidingö och Täby sker under tredje kvartalet. Totalt omfattar portföljen 376 hyreslägenheter.

  Magnus Kenning, Head of Transactions på Aberdeen Standard Investment, säger i samtal med Fastighetsnytt att fastigheterna köps å ASPER, en pan-europeisk bostadsfonds vägnar.

  – Det är en fond som vi har jobbat med i snart ett och ett halvt år och vars strategi huvudsakligen bygger på en utredning vi gjorde där vi identifierar ett antal olika marknader som vi bedömer som attraktiva. Stockholm är en av dem.

  Samtliga fastigheter ligger i utkanten av Stockholm men Magnus Kenning säger att det är en av de bästa bostadsportföljer han har sett på länge.

  – För en institutionell investerare är det svårt att hitta bostäder med tillräckligt bra avkastning i innerstaden. Denna portfölj är bättre än innerstadsfastigheter, menar jag.

  Enligt Magnus Kenning erbjuder den svenska marknaden just nu bra riskjusterad avkastning även om prisnivån här hög och han hoppas kunna återkomma om fler förvärv efter sommaren.

  – Det vi söker är bra fastigheter i attraktiva lägen i Stockholm, Göteborg och Skåne, säger han.

  Aberdeen Standard Investment förvaltar fastigheter till ett värde om cirka 12 miljarder kronor i Sverige, enligt information från bolaget.

  Newsec agerade säljrådgivare åt JM.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived