+
Lunds Stadshall. Bild: Lunds kommun
 • White ritar om Stadshallen i Lund

  PUBLICERAD 2019-06-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-06-04 15:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  White Arkitekter har vunnit Lunds kommuns arkitekttävling för utveckling och renovering av Stadshallen. Det vinnande bidraget, The stage is set, var en av totalt 60 förslag som lämnats in.

  – Vi är otroligt glada och stolta över att få fortsätta med arbetet att utveckla Stadshallen. Med respekt för Anshelms arkitektur öppnar vi upp byggnaden mot staden, säger Rebecka Wijk, ansvarig arkitekt på White.

  Juryns motivering lyder:

  ”The stage is set aktiverar Stadshallen i sin helhet och låter byggnadsensemblen bli just den nod och samlingsplats för kultur som programmet efterfrågar. Med ett konsekvent genomfört grepp skapas en generös palett av robusta lösningar som tillåter både anpassning och framtida utveckling”.

  –  Det är min förhoppning att Stadshallen blir ett levande kulturhus, tillgängligt för alla åldrar och för möjligheter att uppleva och utöva olika kulturaktiviteter, säger juryns ordförande, kommunalrådet Inga-Kerstin Eriksson (C).

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived