+
Dan T. Sehlberg och Anders Borg. Foto: Sehlhall Fastigheter.
 • Tungviktare bakom ny samhällsfastighetssatsning

  PUBLICERAD 2019-06-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-06-19 09:00

  Sehlhall Fastigheter, ett nybildat fastighetsbolag under ledning av vd:n och medgrundaren Dan T. Sehlberg samt styrelseordföranden Anders Borg, satsar stort inom samhällsfastigheter eller social infrastruktur som man väljer att kalla det. Bakom bolaget står även ett gäng kända näringslivsprofiler med Carl-Henric Svanberg i spetsen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det nya bolaget har rest 200 miljoner kronor i kapital och av ett pressmeddelande att döma är det framförallt inom skolor och boendelösningar för äldre som man vill vara verksam. ”Genom att ta sig an det skriande behovet på ca 1400 förskolor och det årliga tillskottskravet inom äldreomsorgen på 3000 nya lägenheter vill företaget ta position som Sveriges nya samhällsutvecklare,” skriver man i pressmeddelandet.

  ”Tillsammans med kommuner skapar Sehlhall moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Vi har alla ett behov av stöd, trygghet och omsorg under våra liv. När vi är unga behöver vi en fungerande skola. Vissa av oss har även ett behov av trygga och stödjande boenden under vuxenlivet. Längre fram handlar det om en värdig och kvalitativ äldreomsorg. Vi kallar det social infrastruktur”, säger vd Dan T. Sehlberg, i en kommentar.

  Han har grundat bolaget tillsammans med Peter Hallengren. De två stod bakom Svenska vårdfastigheter som grundades 2009 och såldes för 300 miljoner till Magnolia Bostad sommaren 2017. Medgrundare till Svenska vårdfastigheter var före detta moderatledaren Ulf Adelsohn och denna gång har Sehlberg och Hallengren som sagt fått med sig en ny politisk tungviktare till att leda styrelsearbetet, nämligen före detta finansminister Anders Borg.

  ”Jag ser fram emot att jobba med en fråga som jag har ett genuint intresse för. Social infrastruktur är något som Sverige behöver mer utav, idag och imorgon”, säger Anders Borg i en kommentar.

  Samhällsfastigheter är för närvarande ett hett segment på den svenska fastighetsmarknaden och det finns ett stort behov som drivs av en demografisk megatrend.

  Läs Dagens industris intervju med Dan T. Sehlberg och Anders Borg

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived