+
Visionsbild Hammarkulletorget, Mats & Arne Arktitekter
 • Tornstaden bygger bostäder i Göteborg

  PUBLICERAD 2019-06-11 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-06-11 10:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Egnahemsbolaget har gett Tornstaden uppdraget att uppföra 45 bostadsrätter vid Hammarkulletorget i Göteborg. Bostäderna beräknas vara färdigställda i början av 2021.

  Bostäderna fördelas i ett flerbostadshus med sex våningar, inklusive vindsvåning. Projektet bidrar till mer blandade upplåtelseformer i området då det i nuläget inte finns några bostadsrätter i Hammarkullen.

  – All forskning visar att en hållbar stadsdel innehåller olika former av upplåtelseformer. Idag finns det inte en enda bostadsrätt i Hammarkullen så det här känns riktigt bra, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

  Tornstadens uppdrag kommer utföras med totalentreprenad. Byggstart planeras ske till hösten.

  – Vi är stolta över det hus vi har skapat och som vi vann upphandlingen med. Det känns mycket roligt att återigen få möjlighet att samarbeta med Egnahemsbolaget och tillsammans med dem bidra till Hammarkulletorgets utveckling, säger Erik Olofsson, vd på Byggnads AB Tornstaden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived