+
Föreslagen ny utformning av taket över Nordstanstorget. Illustration: Göteborgs stad
 • Tidigt ja till bostäder på Nordstans tak

  PUBLICERAD 2019-06-20 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-06-19 16:44

  Nordstans Samfällighetsförening får gå vidare med planerna på att göra en påbyggnad på Nordstan i centrala Göteborg för att ge plats för 140 nya bostäder och mer butiksyta. Det står klart efter ett beslut i byggnadsnämnden.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nordstans Samfällighetsförening, en av sju fastighetsägare i köpkvarteret Nordstan, har fått ett positivt planbesked gällande förslaget att riva de två översta planen av parkeringshuset och ersätta dessa med en ny påbyggnad, drygt en våning högre än idag.

  Den tillkommande ytan beräknas bli cirka 13 500 kvadratmeter och ska huvudsakligen inrymma cirka 140 lägenheter, som Fastighetsnytt berättat tidigare.

  Nytt tak med ljusinsläpp
  Förslaget innebär också att de två nedersta parkeringsplanen görs om till affärslokaler och att taket över inomhusgatan Nordstadstorget får ett nytt utseende med mer dagsljusinsläpp.

  Enligt stadsbyggnadskontoret i Göteborg väntas ett detaljplanearbete ta ett par år, uppger Sandra Trzil, projektledare på stadsbyggnadskontoret i Göteborg.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived