+
Prisma, Oceanhamnen, Helsingborg. Bild: Wihlborgs Fastigheter
 • Techbolag flyttar till Prisma

  PUBLICERAD 2019-06-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-06-12 10:56

  Wihlborgs har tecknat hyresavtal med tech-hubben Hetch i fastighetsprojektet Prisma, i Oceanhamnen i Helsingborg. Avtalet avser totalt 1900 kvadratmeter, med option på att hyra ytterligare 1800 kvadratmeter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Min vision är att Hetch ska bidra till att göra Helsingborg till den ledande techstaden i Sverige. Jag är också övertygad om vår framgång ligger i att Hetch inte bara attraherar startupbolag utan också etablerade bolag som kan placera innovationsteam här, säger David Nilsson Sträng, grundare av Hetch.

  Inflyttning sker vid färdigställandet av Prisma i slutet av 2020. Innan dess kommer Hetch hyra 500 kvadrameter i Wihlborgs fastighet på Järnvägsgatan, med inflyttning i augusti 2019.

  – Helsingborg har länge haft fokus på digitalisering och Hetch bidrar till att stärka detta fokus ytterligare. Att samla bolag inom samma teknikområden ger stimulans, inspiration och kraft som kan bidra till ytterligare utveckling av företagen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadsbyggandet minskar

  Bostäder Bostadsbyggandet i landet fortsätter att minska både i år och nästa år enligt en ny rapport från Boverket. Störst tillbakagång sker i Stockholm.

 • Tungviktare bakom ny samhällsfastighetssatsning

  Fastighetsmarknad Sehlhall Fastigheter, ett nybildat fastighetsbolag under ledning av vd:n och medgrundaren Dan T. Sehlberg samt styrelseordföranden Anders Borg, satsar stort inom samhällsfastigheter eller social infrastruktur som man väljer att kalla det. Bakom bolaget står även ett gäng kända näringslivsprofiler med Carl-Henric Svanberg i spetsen.

 • Rekryteringen kom av sig – CFO:n tog annat jobb

  Rekrytering Nyligen gick Atella Fastigheter ut med att man rekryterat Jonathan Bexelius till posten som CFO och till koncernledningen. På måndagen meddelade sedan bolaget att rekryteringen inte skulle bli av då Bexelius tagit ett annat jobb och att nuvarande CFO Emelie Gentele skulle bli kvar tills vidare.

 • ANNONS
 • Dags för beslut om nytt landmärke i Malmö

  Bostäder - Syd På onsdagen ges besked om Wihlborgs och JM:s planer på ett nytt höghus vid Dockplatsen i Västra hamnen i Malmö.

 • ANNONS
 • YIT om finska utspelet: “Politisk jargong”

  Internationellt På tisdagen presenterade Finlands nya regering sin första tilläggsbudget, där man prioriterar billiga bostäder och utveckling av järnvägsbanan. Men YIT, Finlands största byggbolag, tror inte att kommunerna ger grönt ljus.

 • Pandox miljardköper i Tyskland

  Transaktioner Pandox har tecknat avtal om förvärv av tre hotellfastigheter i Tyskland. Transaktionsvärdet uppgår till cirka 103 miljoner euro, motsvarande drygt 1 miljard kronor. Säljare är HR Group.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived