+
Illustration: TMRW Arkitekter.
 • Stordalen satsar på Varbergs nya stadsdel

  PUBLICERAD 2019-06-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-06-19 15:12

  I februari stod det klart att fastighetsbolaget Casmé vunnit tävlingen om ett nytt hotell i Varbergs nya stadsdel Västerport. Nu står det klart att det är Petter Stordalens Nordic Choice Hotels som kommer att driva hotell under Quality Hotels flagg.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hotellet kommer att rymma över 200 rum, men också konferensmöjligheter, saluhall och skybar.

  Casmé har sedan i februari bytt namn till Hotell Västerport Varberg AB.

  – Vi valde att vara med i tävlingen för att Varberg är en kommun i stark frammarsch och med en väldigt spännande geografisk placering tillsammans med en central miljö. Behovet av ett större konferenshotell med bra kommunikationer som kan bli en riktig mötesplats även för alla varbergare var extra intressant, säger Boris Lennerhov, ordförande i bolaget.

  Enligt Petter Stordalen var Choice med i tävlingen genom en annan exploatör.

  – Vi förlorade men kände att vi ville ha revansch, att vi hade någonting riktigt, riktigt bra att erbjuda Varberg. Jag är oerhört glad över att vi får chansen att bli del i detta projekt, säger Stordalen i ett pressmeddelande.

  Hotellet beräknas öppna 2023, med byggstart 2021.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived