+
Bild: Riksbanken
 • Stänger fond med 3,6 miljarder i kapital

  PUBLICERAD 2019-06-13 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-06-13 11:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Fondförvaltaren Genesta Property Nordic har genomfört en första stängning av sin tredje value-add fond och rest 3,6 miljarder kronor till fonden. Fondens investerargrupp består av åtta investerare som alla haft kapital i Genestas tidigare fonder, meddelar bolaget.

  Man siktar på en årlig avkastning om 12-14 procent och huvudsakligen kommer man att investera i kontor i de nordiska huvudstadsregionerna men även logistik och handel i samma regioner samt i större regionstäder.

  Totalt förväntar man sig att fonden kommer att ha en investeringsvolym på cirka 10 miljarder kronor vilket då inkluderar målet om total 5 miljarder i rest kapital samt en finansiell hävstång.

  – Vi är väldigt nöjda med det starka stödet vi har från våra befintliga investerare. Detta är ett bevis på våra tidigare fonders framgångar och att våra klienter tror på vår strategi, säger David Neil, VD och en av Genestas grundare, i ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived