+
Bild: Mostphotos
 • Stabilitetsrådet lyfter fram risker i fastighetssektorn

  PUBLICERAD 2019-06-18 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-06-18 11:28

  Kommersiella fastighetsbolag har blivit mer räntekänsliga och bankerna behöver därför hålla mer kapital för att hantera riskerna i den utlåningen. Den slutsatsen drog det Finansiella stabilitetsrådet vid sitt senaste möte som hölls i förra veckan.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – När det gäller riskerna för bankerna tog Stabilitetsrådet särskilt upp utvecklingen i den kommersiella fastighetssektorn och att bankerna behöver hålla mer eget kapital vid utlåning till denna sektor för att öka sin motståndskraft, står det i mötesprotokollet.

  Det är i linje med beskedet i Finansinspektionens stabilitetsrapport som publicerades i maj. Där flaggade inspektionen för att man kan komma att höja bankernas riskvikter för den kommersiella fastighetssektorn. Det skulle innebära att bankerna skulle behöva hålla mer eget kapital i reserv vid utlåning till fastighetsbolag.

  Stabilitetsrådet består av representanter från finansdepartementet, Finansinspektionen, Riksgäldskontoret och Riksbanken. Stabilitetsrådet träffas normalt sett två gånger per år.

  Oskar von Bahr

  2 kommentarer

  1. Karin 2019-06-19

   enl övk

   Reply

  2. Karin 2019-06-19

   Enl övk

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived