+
Pehr Granfalk är kommunstyrelsens ordförande i Solna. Foto: Solna stad.
 • Solna utvecklas med nytt bostadskvarter

  PUBLICERAD 2019-06-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-06-19 11:33

  Solna stad har fattat en principöverenskommelse med Fabege om ett nytt bostadsområde i anslutning till Solna Business Park norr om Stockholm.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det var den 17 juni som kommunstyrelsen beslutade om överenskommelsen som bland annat innebär ett tillskott om 350 nya bostäder. Dessutom ska en förskola samt tio LSS-lägenheter byggas i området som annars domineras av kontor.

  – Nu utvecklar vi Solna Business Park till ett mer levande och stadsmässigt område, med en kombination av bostäder och arbetsplatser. Projektet ger även ett bidrag till stadens medfinansiering av Mälarbanans utbyggnad, som förstärker de redan goda förbindelserna till stadsdelen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

  Enligt ett pressmeddelande ligger utvecklingen av området i linje med stadens ambition att utveckla Solna Business Park till en levande stadsdel med en kombination av bostäder och arbetsplatser.

  Principöverenskommelsen mellangäller utveckling av Fabeges fastigheter Yrket 3 och Fräsaren 10 samt delar av stadens fastigheter Råsunda 3:6, Skytteholm 2:1 och Skytteholm 2:4 inom Solna Business Park.

  Kommunstyrelsen ger nu byggnadsnämnden i uppdrag att påbörja detaljplanearbetet.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived