+
 • Skandia säljer i Trelleborg

  PUBLICERAD 2019-06-03 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-06-03 11:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skandia Fastigheter säljer Valengallerian i Trelleborg. Köpare är Fastators dotterbolag Point Properties. Affären sker till ett överenskommet underliggande fastighetsvärde om 221,7 miljoner kronor.

  – Då vi i dagsläget har fullt fokus på ett antal större stadsutvecklingsprojekt var intresset från en aktör med Point Properties inriktning särskilt välkommet. De kommer att ge fastigheten och staden de bästa förutsättningarna att få det lyft de behöver, säger Bo Jansson, chef för köpcentrum på Skandia Fastigheter.

  Fastigheten omfattar totalt 17 205 kvadratmeter uthyrningsbar yta och består av kommersiella lokaler, kontor, bostäder samt parkering. Det årliga hyresvärdet uppgår till 36,5 miljoner kronor. Största hyresgäst är ICA som utgör cirka 10 procent av hyresvärdet.

  – Förvärvet innehåller både boende, handel och samhällsservice och har ett bra centralt läge där vi ser fram emot att fortsätta bidra till en positiv utveckling för Trelleborg med denna spännande centrumfastighet, säger Lars-Johan Jarnheimer, styrelseledamot i Point Properties.

  – Point Properties växer vidare i snabb takt och fastigheten med sitt strategiska läge är viktig för staden och vi ser fram emot att vara med och utveckla fastigheten och staden vidare, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

  Skandia Fastigheters rådgivare i affären var Catella. Pangea Property Partners har varit rådgivare till Point Properties.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived