+
 • FSBX upp 19 procent i år

  PUBLICERAD 2019-06-28 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-06-28 17:14

  Fastighetsnytts samhällsbyggnadsindex, FSBX, steg över 19 procent under det första halvåret. Fastighetssektorn går som vanligt starkt medan bostadsrättsutvecklare fortsätter att falla.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Bästa bolag är Amasten, som avancerat över 70 procent sedan årsskiftet. En stor del av uppgången kom efter att Amasten förvärvat Urbano från Icahandlarna. Köpet nästintill fördubblade bolagets fastighetsbestånd, som nu närmar sig 7 miljarder kronor.

  Även Corem har gått starkt med en uppgång på uppemot 60 procent i år. Lejonparten av uppgången har skett efter försäljningen av 30 fastigheter till Blackstone för 4,2 miljarder kronor, vilket sänkt bolagets skuldsättning och lett till en uppvärdering av bolagets övriga fastighetsbestånd.

  En annan vinnare är ÅF, som numera heter ÅF Pöyry efter att ha förvärvat den finska konsulten i början av året. Aktien har stigit cirka 50 procent i år.

  I botten återfinns Oscar Properties, som har fallit nästan 60 procent sedan årsskiftet.

  Stockholmsbörsens breda index OMXSPI har stigit 17 procent i år.

  Inkluderar man utdelningar har FSBX avancerat 22 procent under året. Motsvarande siffra för Stockholmsbörsen är 20 procent.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived