+
 • Prime Living vill sälja Dublinfastighet

  PUBLICERAD 2019-06-26 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-06-26 14:36

  Den problemtyngda bostadsbyggaren Prime Living har lagt ut sin utvecklingsfastighet i Dublin till försäljning för att stärka kassan.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Försäljningen är ett led i arbetet att optimera och koncentrera koncernens aktiviteter och bidra till en positiv utveckling av koncernens projekt i Spånga utanför Stockholm, skriver Prime Living i ett pressmeddelande.

  Fastigheten förvärvades 2017 för 10,3 miljoner euro och omfattar en tomtyta på cirka 8 090 kvadratmeter.

  Den 22 maj röstade Prime Livings årsstämma ner ett förslag om att göra en nyemission med syftet att kunna färdigställa bolagets projekt i Spånga och Dublin. Tidigare samma dag varnade bolagets vd Lars Wikström för att bolaget riskerar att gå under om diskussioner med aktieägare och långivare inte skulle falla väl ut.

  Prime Livings aktie stiger 24 procent på onsdagsförmiddagen till 1,55 kronor. Det är inte många som vågar ta i aktien. I skrivande stund har aktier till ett värde av knappt 10 000 kronor handlats.

  JLL Capital Markets har fått uppdraget att genomföra försäljningen.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived