+
Bild: Riksbanken
 • Prime Living får igenom nyemission

  PUBLICERAD 2019-06-26 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-06-26 16:08

  Prime Livings aktieägare beslutade vid en extrastämma på onsdagen att godkänna förslaget om en nyemission. Det är ett steg i rätt riktning för den pressade bostadsutvecklaren efter att årsstämman tidigare röstat nej till en betydligt större nyemission.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det nya beslutet stipulerar att maximalt 24 083 812 stamaktier kommer emitteras med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare. Teckningskursen är 1 krona. I maj röstade årsstämman nej till ett förslag som skulle möjliggöra för bolaget att emittera upp till 400 miljoner kronor.

  Avstämningsdag för att delta i företrädesemissionen är den 28 juni 2019. Teckning av aktier ska ske under tiden från och med den 2 juli 2019 till och med den 16 juli 2019.

  För varje stam- och preferensaktie som innehas på avstämningsdagen, kommer aktieägarna att erhålla tre teckningsrätter. Två teckningsrätter berättigar till teckning av en ny stamaktie.

  Den 30 juni ska bolaget betala 39,3 miljoner plus ränta för ett lån som togs upp tidigare i år till usla villkor. Tidigare på onsdagen meddelade bolaget att man vill sälja sin utvecklingsfastighet i Dublin. Prime Living har vid ett flertal tillfällen det senaste året varnat för att kassan är på väg att sina.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived