+
Nicolinehus. Skiss: Aart Architects
 • NCC får miljardorder i Århus

  PUBLICERAD 2019-06-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-06-04 09:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC har fått uppdraget att bygga Nicolinehus i Århus, i Danmark. Beställare är Bricks A/S. Projektet omfattar totalt 40 000 kvadratmeter och är värt runt 1,4 miljarder kronor.

  – Vi är mycket glada att få bygga Nicolinehus. Som entreprenör sätter vi en ära i att vara med och prägla utvecklingen i Århus och bidra med några av stadens mest utmärkande byggnader, säger Mogens Nielsen, chef för NCC Building Nordics Väst, Danmark.

  Nicolinehus inhyser 241 bostäder, varav 181 bostadsrätter och 60 hyresrätter, samt 6000 kvadratmeter kontor. Dessutom tillkommer en saluhall med kaféer och småbutiker, en matbutik och fler mindre kommersiella ytor. Det kommer även finnas restauranger, träningsytor och cirka 450 parkeringsplatser. Projektet består av två kvarter med byggnader som är upp till 17 våningar höga.

  – Det här byggprojektet skiljer sig från mängden både i fråga om läge, arkitektur och kvalitet, och kommer att bidra till att göra Århus vackrare och intressantare. Med Nicolinehus som vi bygger tillsammans med NCC hoppas vi infria förväntningarna, säger Philip Foss, chef för Bricks.

  Byggstart sker under hösten och projektet väntas vara färdigställt under 2022.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived