+
Illustration: Link Arkitektur
 • NCC bygger bostäder i Ystad

  PUBLICERAD 2019-06-03 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-06-03 13:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC och Ystadbostäder har tecknat ett samverkansavtal för nybyggnation av mellan 120-180 nya hyresbostäder, fördelade i olika projekt, i Ystad kommun. Ordervärdet uppgår till runt 230 miljoner kronor.

  – Det händer mycket på Ystadbostäder, flera nybyggnadsprojekt är i startgroparna att börja byggas och genom den strategiska samverkansentreprenaden kan vi använda våra resurser på bästa sätt, säger Pehr Carlberg, vd på Ystadbostäder.

  Det första projektet avser två hyreshus med totalt 52 bostäder i kvarteret Kokillen. Övriga planerade projekt är två punkthus med totalt 50 lägenheter i kvarteret Mammutträden och nybyggnation av familjehus på Abrahamsfält.

  – Genom ett långsiktigt samarbete i strategisk samverkan med Ystadbostäder kan vi dra lärdomar mellan projekten och hitta de bästa lösningarna för kvalitet, byggtid och kostnad så att vi tillsammans kan skapa fler hyresrätter i Ystad, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sverige.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived