+
 • Kungsledens rating höjs till investment grade

  PUBLICERAD 2019-06-23 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-06-23 22:26

  Internationella kreditvärderingsföretaget Moody‘s har höjt Kungsledens kreditbetyg som efter höjningen ligger på Baa3. Därmed har Kungsleden nått sitt mål om en investment grade-rating vilket kommer att leda till att man kan sänka sina kreditkostnader ytterligare.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Utsikterna för betyget är stabila, meddelar Kungsleden.

  ”De senaste årens målmedvetna arbete med att öka kvaliteten i fastighetsportföljen och att fokusera på de starkaste hyresmarknaderna kombinerat med att succesivt stärka Kungsledens finansiella ställning, har resulterat i att Kungsleden uppfyller kraven för ett Investment Grade-bolag. Uppgraderingen ger oss ännu bättre förutsättningar att långsiktigt bredda investerarbasen, åtnjuta ännu fördelaktigare finansieringsvillkor och säkra finansiering på långa löptider”, kommenterar vd Biljana Pehrsson i ett pressmeddelande.

  Där skriver man vidare att Kungsledens kapitalmarknadsfinansering uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor, varav 2 miljarder är företagscertifikat.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived