+
Bild: UC
 • Kraftig ökning av konkurs i detaljhandeln

  PUBLICERAD 2019-06-03 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-06-03 16:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Konkurserna inom detaljhandeln ökar med 30 procent under maj månad och totalt 18 procent för våren 2019, jämfört med samma period från föregående år. Det visar ny statistik från UC.

  – Vi ser att det är flera trender som samverkar och slår mot butikerna. Marginalerna är låga samtidigt som e-handeln fortsätter att växa. Hela förklaringen är dock inte ökad e-handel. Butiker har alltid slagits igen även innan e-handeln slog igenom på bred front. Vi ser även att företag inom e-handeln går i konkurs, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

  I Stockholms län ökar konkurserna med totalt 11 procent i maj och 13 procent under januari till maj. Störst andel av konkurserna står byggbranschen för där fyra av 10 konkursade bolag är en byggfirma.

  – I Stockholm ökar konkurserna i alla branscher vi följer. Konkursnivåerna ökar från låga nivåer, men följer en tydlig trend. Därför blir också den procentuella uppgången stor, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

  I hela landet minskar konkurserna med 9 procent under maj. Däremot har antalet konkurser ökat med 1 procent för våren 2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived