+
Merkurhuset på Skeppsbron i Göteborg. Bild: Platzer
 • Utvecklar kontor på Skeppsbron

  PUBLICERAD 2019-06-14 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-06-14 16:28

  Platzer och Bygg-Göta utvecklar kontor på Skeppsbron i Göteborg. Hyresavtal har tecknats med reklambyrån Forsman & Bodenfors.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bolagen har under det senaste året samarbetat för att restaurera och grundförstärka det gemensamt ägda Merkurhuset. Projektplanen för området inkluderar även en ny byggnad i anslutning till huset. I samband med uthyrningen kan fastigheten nu kan börja byggas.

  Den nya byggnaden omfattar totalt cirka 5400 kvadratmeter uthyrningsbar yta, fördelat på åtta våningar. Forsman & Bodenfors hyr totalt runt 3350 kvadratmeter.

  – Vi är jätteglada att få vara med och utveckla Skeppsbron, och bidra till att förlänga stråket från Rosenlund. Att dessutom få göra det tillsammans med en så driven och engagerad hyresgäst gör det extra spännande, säger P-G Persson, vd på Platzer.

  Byggnationen ryms inom gällande detaljplan och beräknas påbörjas under juni 2019. Utöver kontor kommer den nya fastigheten även inhysa en restaurang.

  Fastigheten är gestaltat av Bornstein Lyckefors Arkitekter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived