+
 • Hemfosa köper i Mariestad för 274 miljoner

  PUBLICERAD 2019-06-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-06-17 09:55

  Hemfosa har köpt en fastighet med 25 olika byggnader i centrala Mariestad för 274 miljoner kronor. I de olika bygganderna, som har en total uthyrningsbar yta om 26 700 kvadratmeter inrymms skolor, vårdlokaler och kriminalvårdsanstalt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  De största hyresgästerna är Kriminalvården, Mariestads kommun och Friskolan Mariestad. Genomsnittlig avtalslängd är 4,5 år och hyresintäkerna cirka 20 miljoner kronor per år. Uthyrningsgraden är 81 procent.

  Tillträde har skett, enligt ett pressmeddelande från Hemfosa.

  – Genom förvärvet i Mariestad ökar vi vår befintliga närvaro på orten samtidigt som vi stärker vår relation med viktiga samhällsaktörer. Vi ser goda möjligheter att fylla upp fastighetens vakanta ytor och byggrätterna bidrar därtill med framtida projektmöjligheter. Med andra ord, ett förvärv som passar Hemfosa mycket väl, kommenterar Anna Alsborger, Transaktionschef på Hemfosa.

  Säljaren är  en privatperson som önskar vara anonym. New Property agerade rådgivare till säljaren.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived