+
Caroline Arehult är vd för Hemfosa.
 • Hemfosa investerar 650 miljoner i Eskilstuna

  PUBLICERAD 2019-06-18 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-06-18 11:14

  Hemfosa ökar sin närvaro i Eskilstuna genom förvärvet av tre centralt belägna fastigheter i staden från Akelius. Det rör sig om kontor samt lokaler för utbildningsverksamhet och affären görs till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 650 miljoner kronor. Tillträde har ägt rum.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den största hyresgästen i de tre fastigheter som nu förvärvats är i dagsläget Mälardalens högskola som har ungefär hälften av den totala ytan om 40 800 kvadratmeter till sitt förfogande. Man avser dock omlokalisera och Eskilstuna kommun har tagit ytorna i anspråk genom att teckna 20-åriga hyresavtal för bland annat kommunal gymnasieskola och vuxenutbildning samt kontor, enligt ett pressmeddelande.

  Bland andra hyresgäster återfinns Entréskolan, Realgymnasiet och Södermanlands läns landsting. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 51 miljoner kronor.

  Vakansgraden i fastigheterna uppgår till cirka 3 procent och innan kommunen tar över kommer Hemfosa att investera i hyresgästanpassningar. Den genomsnittliga återstående kontraktstiden är drygt 10 år.

  Hemfosa äger sedan tidigare två fastigheter i Eskilstuna. Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived