+
Foto: Mostphotos
 • Heimstaden köpare av Sandviken-bestånd

  PUBLICERAD 2019-06-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-06-27 15:39

  Sedan tidigare har kommunala Sandvikenhus kommunicerat att man planerar att sälja 385 bostäder. Nu står det klart att Heimstaden är köpare.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det var i början av april som bolaget meddelade den planerade försäljningen. Syftet är att frigöra kapital för kommande renoveringar och investeringar på över en miljard, enligt det kommunala bolaget.

  Försäljningen innehåller 385 lägenheter fördelade på åtta fastigheter. Heimstaden äger sedan tidigare cirka 450 lägenheter på orten. Förvärvet kompletterar beståndet med drygt 28 000 kvadratmeter.

  – Vi är mycket glada över att göra detta kompletterande förvärv i Sandviken. Dessa fastigheter utgör ett bra komplement till befintligt bestånd i Sandviken samtidigt ger det oss möjlighet att driva vår existerande förvaltning än mer effektivt och på allvar etablera oss på orten med ett nytt förvaltningskontor, säger Jonathan Karlsson, transaktionsansvarig på Heimstaden.

  Tillträde är planerat till den 1 oktober 2019.

  – Vi har hittat en köpare som väl uppfyller våra krav vad det gäller långsiktighet och engagemang. Det är en aktör som vi från övriga Sverige ser satsar på såväl nyproduktion som kundnöjdhet och renoveringar av befintligt bestånd. Jag välkomnar flera aktörer till vår kommun vilket detta möjliggör, säger Stefan Lundqvist, vd på Sandvikenhus.

  Svefa var Sandvikenhus rådgivare genom hela försäljningsprocessen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived