• Heba köper för 700 miljoner

  PUBLICERAD 2019-06-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-06-19 16:58

  Heba har tecknat avtal med Magnolia Bostäder om köpet av ett projekt i Norrtälje hamn och ett i Näs Österåker. Projekten omfattar hyresbostäder, äldreboenden och en förskola.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Affären genomförs som en så kallad forward funding affär där Heba förvärvar alla aktier i bolagen Magnolia Projekt 383 AB gällande Norrtälje hamn och Sambo Fastigheter 15 AB gällande Näs Österåker.

  – Förvärvet ligger helt i linje med Heba:s tillväxtstrategi inom såväl äldreboende, förskolor som hyresbostäder. Fastigheten i Norrtälje kommer att ligga i bästa läge i anslutning till hamnen. Även äldreboendet i Näs har ett fantastiskt fint läge med utsikt över Östersjön, säger Patrik Emanuelsson, vd på Heba, i ett pressmeddelande.

  Bolagen innehar äganderätterna till fastigheterna och har sedan tidigare tecknat totalentreprenadavtal för uppförandet av båda fastigheterna.

  I Norrtälje rör det sig om 83 lägenheter och ett äldreboende med 84 lägenheter. Totalt omfattar projektet 10 000 kvadratmeter BOA.

  I Näs handlar det om 60 lägenheter och en förskola.

  Projekten beräknas stå klara under våren 2021 respektive 2022.

  Värdet på affären inklusive ersättning för totalentreprenaden uppgår till cirka 706 miljoner kronor, där 483,5 miljoner kronor avser Norrtälje och 222,5 miljoner kronor avser Näs.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived