+
Arkitekten Emma Jonsteg tar plats i Sverigehusets styrelse.
 • Emma Jonsteg om nya uppdraget

  PUBLICERAD 2019-06-26 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-06-26 15:57

  Arkitekten Emma Jonsteg från Utopia tar plats i fastighetsbolaget Sverigehusets styrelse. “Göteborgsresorna ser jag som en ren bonus”, säger hon till Fastighetsnytt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är bolagsstämman i Sverigehuset Fastigheter AB som utsett arkitekt Emma Jonsteg till ledamot i koncernens styrelse.

  ”Vi är glada och stolta över att Emma vill vara med och utveckla Sverigehuset. För oss är det naturligt och helt i linje med vår höga ambition att välja in en av Sveriges kanske mest drivande arkitekter i vår styrelse. För oss är arkitektur viktigt och prioriterat”, säger Jonas Gustafson, styrelseordförande och
  delägare i ett pressmeddelannde.

  Emma Jonsteg är vd och grundare av Utopia Arkitekter AB, var fram tills helt nyligen vice ordförande i Sveriges Arkitekter och gör podcasten Snåret på uppdrag av Svensk Byggtjänst.

  Trappar du ner på något annat nu?

  – Efter senaste stämman lämnade jag posten som vice ordförande för Sveriges Arkitekter efter maxtiden sex år. Så styrelseuppdraget för Sverigehuset innebär mer en omväxling än en ökning av min arbetsbörda. Jag kör på i samma uppskruvade tempo som vanligt, skriver Emma Jonsteg i ett sms till Fastighetsnytt.

  Vad tar du med dig för specialitet in i styrelsen för Sverigehuset?

  – Jag har många års erfarenhet av ett enträget praktiskt arbete för god arkitektur och stadsbyggnad. Det har gett mig en gedigen kunskap om hur saker fungerar ute i verkligheten, både hos byggherrar och kommuner. Jag kan bidra med idéer för hur Sverigehuset kan utveckla sin verksamhet i allt från gestaltning och processer till kommunikations- och påverkansarbete.

  Sverigehuset är baserat i Göteborg. Du är från samma sida landet, men bor i Stockholm. Var Göteborg ett argument för att tacka ja?

  – Nej, företagets verksamhet och synen på vad jag kan bidra med i styrelsearbetet var det väsentliga. Göteborgsresorna ser jag som en ren bonus.

  Andreas Jennische

  FAKTA: De sitter i styrelsen för Sverigehuset Fastigheter AB

  Jonas Gustafsson, som representerar den egna familjen som är hälftenägare.
  Fabian Hielte, som representerar andra hälftenägaren.
  Extern ledamot utöver Emma Jonsteg är Göran Christiansson, som är aktiv inom egna bolaget heter Fragerus Fastigheter.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived