+
Eva Landén, är vd på Corem. Foto: Corem.
 • Corem säljer logistik för 4 miljarder

  PUBLICERAD 2019-06-04 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-06-05 16:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Corem säljer en portfölj om 30 fastigheter till Blackstone-kontrollerade Onyx Sweden Holdco S.à r.l. Fastighetsvärdet uppgår till 4 218 miljoner kronor.

  Fastigheterna består mestadels av lager- och logistikanläggningar på 13 olika orter i Sverige, bland annat Uppsala, Helsingborg och Halmstad. Totalt omfattar de cirka 500 000 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 309 miljoner kronor, och uthyrningsgraden ligger på 88 procent.

  – Genom försäljningen renodlar vi vår fastighetsportfölj geografiskt. Den strategi vi arbetat utifrån sedan bolaget startade visar sig framgångsrik när vi nu kan avyttra en väl sammansatt portfölj till en ny logistikaktör. Corem får ett tydligare fokus i sin fastighetsportfölj, i linje med tidigare kommunicerad strategi, och skapar samtidigt mycket goda finansiella möjligheter för framtida intressanta investeringar, säger Eva Landén, vd på Corem.

  Frånträde är planerat till den 5 juli 2019. Avtalet är villkorat av prövning hos Konkurrensverket.

  Efter affären uppgår andelen av Corems fastighetsportfölj som är belägen i Region Stockholm till cirka 56 procent, 22 procent i Region Väst och 14 procent i Region Syd.

  I och med affären ökar bolagets soliditet till 53 procent från 39 procent. Belåningsgraden minskar till 35 procent jämfört med 54 procent.

  Cushman & Wakefield har varit rådgivare till köparen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived