+
Bonava sänker priserna på sina bostadsrätter vid Kristinebergs slottspark på Kungsholmen. Foto: Anders Siljevall
 • Bonava sänker priser på Kungsholmen

  PUBLICERAD 2019-06-17 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-06-18 08:36

  Bonava sänkte priserna i bostadsprojektet i Kristinebergs Slottspark med i snitt 11 procent i slutet av maj. Det säger Mathias Skrzeczynski, säljansvarig för projektet, till Fastighetsnytt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som exempel sänks priset för den dyraste lägenheten från 10,9 miljoner kronor till strax under 10 miljoner medan priset för den billigaste ettan sänks från knappt 3 miljoner kronor till 2,7 miljoner. Bolaget har, liksom flera andra bostadsbyggare i det övre prissegmentet, haft det motigt att sälja lägenheterna.

  – Det här projektet sjösattes, och prissattes, innan marknaden vek 2017. Det här är den första prissänkningen, säger Mathias Skrzeczynski.

  Storleken på prissänkningen varierar från fall till fall. Skrzeczynski uppskattar att de ligger i intervallet 7-21 procent.

  – Vi har prioriterat sänkning i de trapphus som har tillträde först, trapphus 6 och 7. När vi väl har haft tillträde så vill vi gärna att det ska bo folk i huset så det blir ett levande hus, säger han.

  Tillträde till de första lägenheterna sker i november i år och sista tillträde sker i oktober 2020.

  Totalt finns det 182 bostäder i projektet och enligt Bonavas hemsida är 35 bostäder sålda eller bokade. Enligt Mathias Skrzeczynski såldes en bostad så sent som idag.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived