+
Illustration: ÅWL Arkitekter.
 • Balder går in i jätteprojekt i Kungens Kurva

  PUBLICERAD 2019-06-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-06-28 13:05

  Balder går in som ny partner och hälftenägare i bolaget som de kommande åren ska utveckla Kungens Kurva i södra Stockholm till stadsdel med 3 500 nya bostäder, skolor, handel och service.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den andra hälftenägaren är KF Fastigheter. Affären genomförs genom att Balder köper hälften av aktierna i det joint venture-bolag som skapats för utvecklingen av stadsdelen.

  – Det är en stor tillgång för projektets genomförande och framtid att få in en stark och stabil partner som Balder. Vi ser nu fram emot att tillsammans utveckla den nya stadsdelen till ett modernt och hållbart framtidsområde söder om Stockholm, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter i ett pressmeddelande.

  Planprogrammet för stadsdelen förväntas godkännas i höst. Efter det kan arbetet med en ny detaljplan påbörjas.

  – Kungens kurva är en spännande plats som får en viktig roll för att avlasta Stockholms city med bland annat bostäder och kommunikationer. Vi har redan en stark relation med Huddinge kommun och jag ser fram emot att fördjupa den ytterligare, säger Erik Selin, vd på Balder.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived