+
 • Bäddat för 4-miljarders affär i Stockholm city

  PUBLICERAD 2019-06-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-06-10 13:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det lär inte ha undgått någon att aktiviteten är hög på den svenska transaktionsmarknaden och med Corems försäljning av en logistikportfölj till Blackstone i dagarna togs årets transaktionsvolym upp över 70 miljarder kronor. Trycket är med andra ord stort och mer är att vänta. Ett antal större affärer är i pipeline och en av dem sägs vara av storlek ännu större.

  Rykten på marknaden gör nämligen gällande att försäljningen av fastigheten Brädstapeln 16 på Kungsholmen i Stockholm, till vardags kallad Trygg-Hansa-huset, snart är i hamn. Nyheten om att huset låg ute till salu kom i mars och enligt uppgift till Fastighetsnytt lär huset vara sålt innan halvårsskiftet.

  Enligt flera personer som Fastighetsnytt varit i kontakt med är det Nordanö som har fått uppdraget att sälja huset som Areim köpte av Trygg-Hansa i januari 2014 till en obekräftad köpeskilling i häradet 2 miljarder kronor.

  Areim har utvecklat fastigheten sedan dess, och bland annat tagit fram en byggrätt på taket, samt arbetar för närvarande med att färdigställa handelsytor i ett nytt plan under markyta. Värdet på den 44 000 kvadratmeter stora fastigheten lär således ha ökat en del och enligt uppgifter kan försäljningspriset komma att ligga någonstans norr om 4 miljarder kronor vilket om det stämmer skulle vara ett av de högsta pris som någonsin betalats för en solitär fastighet i Sverige.

  Fastighetsnytt har sökt säljrådgivaren Nordanö som inte vill kommentera uppgifterna.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived