+
 • Bäddat för 4-miljarders affär i Stockholm city

  PUBLICERAD 2019-06-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-06-10 13:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det lär inte ha undgått någon att aktiviteten är hög på den svenska transaktionsmarknaden och med Corems försäljning av en logistikportfölj till Blackstone i dagarna togs årets transaktionsvolym upp över 70 miljarder kronor. Trycket är med andra ord stort och mer är att vänta. Ett antal större affärer är i pipeline och en av dem sägs vara av storlek ännu större.

  Rykten på marknaden gör nämligen gällande att försäljningen av fastigheten Brädstapeln 16 på Kungsholmen i Stockholm, till vardags kallad Trygg-Hansa-huset, snart är i hamn. Nyheten om att huset låg ute till salu kom i mars och enligt uppgift till Fastighetsnytt lär huset vara sålt innan halvårsskiftet.

  Enligt flera personer som Fastighetsnytt varit i kontakt med är det Nordanö som har fått uppdraget att sälja huset som Areim köpte av Trygg-Hansa i januari 2014 till en obekräftad köpeskilling i häradet 2 miljarder kronor.

  Areim har utvecklat fastigheten sedan dess, och bland annat tagit fram en byggrätt på taket, samt arbetar för närvarande med att färdigställa handelsytor i ett nytt plan under markyta. Värdet på den 44 000 kvadratmeter stora fastigheten lär således ha ökat en del och enligt uppgifter kan försäljningspriset komma att ligga någonstans norr om 4 miljarder kronor vilket om det stämmer skulle vara ett av de högsta pris som någonsin betalats för en solitär fastighet i Sverige.

  Fastighetsnytt har sökt säljrådgivaren Nordanö som inte vill kommentera uppgifterna.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadsbyggandet minskar

  Bostäder Bostadsbyggandet i landet fortsätter att minska både i år och nästa år enligt en ny rapport från Boverket. Störst tillbakagång sker i Stockholm.

 • Tungviktare bakom ny samhällsfastighetssatsning

  Fastighetsmarknad Sehlhall Fastigheter, ett nybildat fastighetsbolag under ledning av vd:n och medgrundaren Dan T. Sehlberg samt styrelseordföranden Anders Borg, satsar stort inom samhällsfastigheter eller social infrastruktur som man väljer att kalla det. Bakom bolaget står även ett gäng kända näringslivsprofiler med Carl-Henric Svanberg i spetsen.

 • Rekryteringen kom av sig – CFO:n tog annat jobb

  Rekrytering Nyligen gick Atella Fastigheter ut med att man rekryterat Jonathan Bexelius till posten som CFO och till koncernledningen. På måndagen meddelade sedan bolaget att rekryteringen inte skulle bli av då Bexelius tagit ett annat jobb och att nuvarande CFO Emelie Gentele skulle bli kvar tills vidare.

 • ANNONS
 • Dags för beslut om nytt landmärke i Malmö

  Bostäder - Syd På onsdagen ges besked om Wihlborgs och JM:s planer på ett nytt höghus vid Dockplatsen i Västra hamnen i Malmö.

 • ANNONS
 • YIT om finska utspelet: “Politisk jargong”

  Internationellt På tisdagen presenterade Finlands nya regering sin första tilläggsbudget, där man prioriterar billiga bostäder och utveckling av järnvägsbanan. Men YIT, Finlands största byggbolag, tror inte att kommunerna ger grönt ljus.

 • Pandox miljardköper i Tyskland

  Transaktioner Pandox har tecknat avtal om förvärv av tre hotellfastigheter i Tyskland. Transaktionsvärdet uppgår till cirka 103 miljoner euro, motsvarande drygt 1 miljard kronor. Säljare är HR Group.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived