+
 • Årets hyresförhandlingar nästan klara

  PUBLICERAD 2019-06-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-06-26 11:18

  När de flesta hyror för året är färdigförhandlade landar den genomsnittliga hyreshöjningen på cirka 2 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan hade velat se en större höjning.

  Textstorlek

  Dela med andra

  När cirka 90 procent av hyrorna är färdigförhandlade landar höjningen för de kommunala bolagen på 1,92 procent, och hos de privata värdarna på cirka 2 procent.

  Till TT säger Hyresgästföreningens förhandlingschef Erik Elmgren att man framöver borde fokusera på en mer återhållsam hyresutveckling.

  Fastighetsägarna, som yrkat på en hyreshöjning på cirka 3 procent, håller inte med.

  – Vi är missnöjda med årets förhandlingar. Vi tycker att vi ser att hyreshöjningen i landet generellt har hamnat under den förväntade inflationen, säger Nathalie Brard, hyresmarknadschef på Fastighetsägarna i Stockholm till TT.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Tommy Svensson 2019-06-26

   Efter 6 månader är inte ens samtliga bostäder som omfattas av förhandlingsordning klara för 2019. Ytterligare ett bevis på att systemet med kollektiva förhandlingar inte funkar.
   Tommy Svensson

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived