+
Intersport öppnar en ny flaggskeppsbutik i hörnet Drottninggatan/Klarabergsgatan. Foto: Afa Fastigheter
 • Afa hyr ut till Intersport för okänd summa

  PUBLICERAD 2019-06-25 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-06-25 14:41

  Afa Fastigheter väljer att hyra ut ett av sina bästa affärslägen i centrala Stockholm till Intersport – men vill inte gå ut med hyresnivån.

  Textstorlek

  Dela med andra

  I höst slår Intersport upp dörrarna till en ny flaggskeppsbutik i hörnet Drottninggatan/Klarabergsgatan i centrala Stockholm, meddelar fastighetsägaren Afa fastigheter och sportkedjan i ett gemensamt pressmeddelande.

  Butikslokalen mäter en yta om 1 500 kvadratmeter fördelat på två våningar och ligger i den hörnfastighet som Afa Fastigheter döpt till Sergel Nova.

  Intersport skriver att den nya butikslokalen har alla delar som krävs för att göra dem till marknadsledande bland sportkedjorna i Sverige.

  Går inte ut med detaljerna
  Vilken hyra man får betala eller på hur lång tid kontraktet är skrivet, vill varken Marcus Wibergh, vd på Intersport, eller Erika Wallner, uthyrningsansvarig på Afa Fastigheter gå ut med.

  – Vi har kommit överens om att inte kommentera de delarna i avtalet, säger Erika Wallner till Fastighetsnytt.

  Ett antal andra stora butikskedjor har på senare tid öppet kritiserat fastighetsägare för att de kräver hyror som enligt butikerna inte ligger i nivå med marknaden.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived