+
Det vinnande förslaget L’Huître på Citadellkajen i Malmö. Bild:Tengbom
 • Tengbom ritar bostäder på Citadellkajen

  PUBLICERAD 2019-05-13 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-13 15:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tengbom har vunnit en arkitekttävling för nya bostäder på Citadellkajen i Malmö. Det vinnande förslaget L’Huître består av olika former av bostadsrätter, från kajhus i två plan till lägenheter och takvåningar. Förutom bostäder tillkommer även lokaler och service på markplan.

  – Byggnadens unika gestaltning förstärker platsen vid en av Malmös bästa kajlägen. Vi är glada att juryn prioriterade en byggnad som sticker ut och som andas lätthet i förhållande till omkringliggande bebyggelse, säger Sara Hedberg Ek, ansvarig arkitekt på Tengbom.

  Tävlingen avgjordes av representanter från Cormac Förvaltning och Malmö stad som fick ta del av förslag från totalt fyra inbjudna arkitektkontor.

  – Tengboms förslag kommer bli en riktig pärla och ett fantastiskt tillskott av uttrycksfull arkitektur i staden. Vi ser fram emot det kommande samarbetet, säger Magnus Schönhult från Cormac Förvaltning.

  Nu påbörjas arbetet med detaljplanen som planeras vara klar till 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived