+
Bild: Trafikverket
 • Utreder höghastighetsjärnväg i Skåne

  PUBLICERAD 2019-05-09 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-09 16:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Trafikverket planerar för en ny dubbelspårig bana för höghastighetståg mellan Hässleholm och Lund. Sweco har nu fått uppdraget att utreda olika alternativa sträckningar för var den nya järnvägen ska byggas. Ordervärdet landar på runt 200 miljoner kronor.

  Den nya järnvägen beräknas bli cirka 70 kilometer lång och planeras för hastigheter på mellan 250-320 km/h för höghastighetståg samt snabba regionaltåg. Swecos uppdrag påbörjas omgående och förväntas pågå fram till 2022.

  – Den nya järnvägen är en angelägenhet för många och en viktig del i att förbättra pendlingen i regionen och föra storstäderna närmare varandra. Vi är glada över att i tätt samarbete med Trafikverket föreslå den mest optimala sträckningen av järnvägen, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, affärsområdeschef på Sweco Sverige.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived