+
Foto: Dreamstime.
 • Sweco förvärvar MLM Group

  PUBLICERAD 2019-05-07 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-07 15:02

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sweco har tecknat avtal om förvärv av brittiska MLM Group, ett tekniskt konsultföretag som till största delen är baserat i sydöstra England.

  Det brittiska bolaget har 13 kontor, cirka 460 anställda och en omsättning 2018 på runt 40 miljoner pund, motsvarande cirka 500 miljoner kronor. Företagets EBITA ligger på cirka 40 miljoner pund, vilket motsvarar cirka 50 miljoner kronor.

  – Vi är stolta över vad vi har åstadkommit under vår långa historia och den här affären kommer att accelerera våra långsiktiga tillväxtplaner genom att vi blir del av en ledande, global konsultverksamhet vars värden speglar våra egna,  säger Steve Oliver, ordförande för MLM Group.

  I samband med förvärvet kommer Sweco UK att ha totalt 26 kontor och 1340 anställda samt få en omsättning på runt 108 miljoner pund, motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor.

  – Förvärvet utgör starten på ett nytt spännande kapitel i Sweco UK:s tillväxthistoria. MLM Groups tjänster och geografiska placering passar perfekt in i vår befintliga verksamhet. Vi anser att kombinationen av våra kompetenser utgör ett attraktivt erbjudande för både nya och befintliga kunder, säger Max Joy, affärsområdeschef Sweco UK.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived