+
 • SBB miljardköper av Hemsö

  PUBLICERAD 2019-05-21 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-21 17:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland.

  – Vi är nöjda att ha ingått denna affär med Hemsö. Med förvärvet stärker vi vår position som Nordens ledande noterade aktör inom samhällsfastigheter samt stärker vår förvaltning i Stockholm och Västra Götalandsregionen, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

  Fastighetsportföljen består av sju vårdfastigheter, fem utbildningsfastigheter och två äldreboenden. Den uthyrningsbara ytan omfattar totalt 56 000 kvadratmeter. Den genomsnittliga kontraktslängden ligger på 6,8 år och det årliga hyresvärdet är 79,7 miljoner kronor.

  – Hemsö eftersträvar en kundnära och effektiv förvaltning för att kunna ta hand om våra hyresgäster på bästa sätt. Försäljningen bidrar till att koncentrera vårt bestånd geografiskt och frigör kapacitet för investeringar i vår projektportfölj, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

  Köparen tillträder den 27 maj.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived