+
 • Nyfosa förvärvar för halv miljard

  PUBLICERAD 2019-05-02 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-02 16:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nyfosa har tecknat avtal med Alecta pensionsförsäkring om förvärv av två handelsfastigheter i Västerås och Borås. Affären sker till ett samlat underliggande fastighetsvärde om cirka 470 miljoner kronor.

  Fastigheterna omfattar totalt cirka 40 400 kvadratmeter och har årliga hyresintäkter om 42,6 miljoner kronor. Bland hyresgästerna i Västerås finns bland annat Ahlsell Sverige AB och Plantagen Sverige AB. I fastigheten i Borås återfinns bland annat Citygross Svergie AB och Jula AB.

  – Denna affär passar oss väl. Fastigheterna bidrar med god intjäning och är belägna i områden som vi tror mycket på. Därutöver finns uthyrningspotential i Västerås, säger Stina Lindh Hök, Operativ chef för Nyfosa.

  Tillträde sker den första juni.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived