+
Foto: Looprocks.
 • NCC lägger ner Loop Rocks

  PUBLICERAD 2019-05-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-05-16 10:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC lägger ner bolaget Loop Industries, med bland annat appen Loop Rocks. Techföretaget har inte lockat externa investerare som från början var tänkt.

  Under 2016 lanserade NCC appen Loop Rocks, en öppen plattform för effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära fyllnadsmassor på byggarbetsplatser, både mellan företag och privatpersoner. Genom tjänsten har material kunnat fraktas mellan arbetsplatser istället för att hamna på deponi. Tjänsten lanserades därefter också i Finland, Danmark och Norge. Tjänsten har använts av såväl byggbranschens stora aktörer som privatpersoner.

  Under 2018 startade NCC upp ett nytt bolag, Loop Industries, som utöver Loop Rocks även innehöll Hauly – en app för transporter av byggmaterial och Loop Rocks Express som kopplade täkter till Loop Rocks nätverk för att kunna erbjuda nytt material utöver massorna som “loopats” mellan byggarbetsplatser. Vd för bolaget blev Anders Torell.

  På måndagen kom beskedet på Loop Rocks Facebooksida att Loop Industries kommer att läggas ner den 14 juni.

  “Verksamheten i Loop Industries kommer att avvecklas den 14 juni 2019. Det betyder att följande tjänster och marknadsplatser upphör:
  – Loop Rocks – en marknadsplats för stenmaterial och fyllnadsmassor
  – Loop Rocks Express – e-handel för stenmaterial riktad till konsumenter och mindre företag i Stockholmsområdet
  – Hauly – digital beställningstjänst för transporter inom bygg- och anläggning
  – Hauly Plus – digitalt rapporteringssystem med BEAst-stöd för åkerier och beställare”

  För den digitala nyhetssajten Breakit berättar NCC:s presschef Anna Trane att det är uteblivna investeringar som lett till att techbolaget nu läggs ner.

  – Sedan start var tanken att det skulle vara ett initiativ där vi skulle få in externa investerare för att ge Loop Industries bättre möjligheter att fortsätta växa, det har vi försökt få under en tid, men tajmingen har inte varit rätt. Eftersom verksamheten inte varit lönsam och det inte gick att få in externt kapital valde styrelsen i Loop Industries att lägga ner, säger hon.

  Anders Siljevall

  2 kommentarer

  1. Robin Alsalehi 2019-05-17

   Riskkapitalister har ett syfte. Här är ett exempel på den.

   Reply

   • Robin Alsalehi 2019-05-17

    det*

    Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived