+
En skissbild på kvarteret Förseglet, i Västerås. Bild: Mimer
 • Mimer säljer byggrätter till Junior Living

  PUBLICERAD 2019-05-08 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-08 16:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det kommunala bostadsbolaget Mimer säljer en del av byggrätterna i Förseglet, i Västerås, till Junior Living. Affären avser uppförandet av drygt 100 lägenheter och sker till ett underliggande byggrättsvärde på cirka 40 miljoner kronor.

  – Vi är mycket glada att vi kunnat knyta till oss Junior Living till projektet. Vi är imponerade av den teknik som de använder för att snabbt och med mycket hög kvalitet kunna bygga attraktiva bostäder, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

  Junior Livings projekt består av ett höghus med upp till 16 våningar och blir då det högsta huset i området. Byggstart är planerat till 2021.

  – Västerås är en mycket intressant stad att utveckla bostäder i och detta är det absolut bästa läget i Västerås. Vi är säkra på att vi kommer att lyckas mycket bra tillsammans med Mimer och  andra aktörerna med att utveckla stadsdelen till ett av Västerås mest attraktiva områden, säger Claes Eliasson, vd på Junior Living.

  Affären förmedlades av Nordier Property Advisors med Linklaters och Wistrand som juridiska rådgivare.

  Detaljplanen för Förseglet består av totalt 1500 nya bostäder, varav 490 hyresrätter kommer uppföras av Mimer och resterande byggas av andra aktörer. Mimer har sedan tidigare tecknat avtal med Bonava om uppförandet av cirka 600 bostäder i området.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived