+
Illustration: hauschild + siegel
 • Hauschild + siegel ritar cykelboende i Uppsala

  PUBLICERAD 2019-05-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-17 15:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Arkitektkontoret hauschild + siegel har gestaltat Cykelkungen i Uppsala, ett nytt bilfritt bostadsområde. Projektet kommer uppföras av Sveafastigheter Bostad.

  Cykelkungen består av totalt 99 hyreslägenheter i varierande storlekar, från 20 till 100 kvadratmeter. Gemensamt för samtliga bostäder är stora cykelutrymmen och smarta mobilitetslösningar. I källaren byggs även ett träningscykelrum.

  – Det här är ett spännande projekt där vi låter cyklarna stå i fokus och erbjuder andra alternativ till bilen. Det är viktigt för vårt hållbarhetsarbete. Utan bilparkeringsplatser kan vi också minska boendekostnaderna vilket gör att fler har råd att bo i nybyggda bostäder, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala.

  Byggstart sker i maj och projektet beräknas vara redo för inflyttning under hösten 2020.

  –  Det blir ett unikt boende där både arkitekturen och gården genomsyras av hållbara lösningar. Ett perfekt boende för människor som älskar natur och aktivt liv, säger Per Wallgård, fastighetschef på Sveafastigheter Bostad.

  Hauschild + siegel har även ritat det omtalade cykelboendet Ohboy i Malmö. 

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived