+
Kvarteret Markpundet i Bromma, en av de 42 tomträtterna. Foto: Karin Alfredsson
 • Grönt ljus för miljardköp i Stockholm

  PUBLICERAD 2019-05-28 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-05-28 10:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Stockholms Kooperativa Bostadsförening köper loss 42 av sina 94 tomträtter i Stockholms stad. Förvärvet godkändes hos kommunfullmäktige under måndagen. Den totala affären uppgår till 1,1 miljard kronor.

  – Friköpet är initialt en stor investering men det ger oss en starkare kontroll både på marken som våra hus står på, och på kostnadsutvecklingen förknippade med dessa, säger Joakim Wernersson, ekonomi- och finanschef på SKB.

  De berörda fastigheterna är uppförda mellan 1939 och 2004 och är belägna i både ytter- och innerstaden.

  – SKB är en evighetsförvaltare, det betyder att vi aldrig säljer de fastigheter som vi bygger. Genom friköpet uppnår vi en bättre balans mellan den hyrda och ägda marken. Tomträtten som verktyg är dock alltid en förutsättning för vår nyproduktion, säger Eva Nordström, vd på SKB

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived